|
W
ramach programu „Trzymaj formę” i
„Bądźmy zdrowi – wiemy, więc
działamy” we wtorek - 20 marca 2012
r. - w celu zmiany nawyków
żywieniowych młodzieży poprzez
zwiększenie udziału warzyw w ich
codziennej diecie oraz propagowaniu
zdrowego odżywiania, przygotowano
Dzień Marchewki. W pierwszej części
przekazano przez szkolny radiowęzeł
informacje na temat „ dlaczego
warto jeść marchewkę? i jakie płyną
stąd korzyści zdrowotne” oraz
zachęcano, by dołączyć marchewkę
do drugiego śniadania jako zdrową
przekąskę. Druga część ( milsza)
nastąpiła na przerwie, podczas
której każdy uczeń mógł skosztować
marchewkę roznoszoną przez nasze
hostessy. Akcję przygotowały
dziewczęta z klasy 3a wraz z
wychowawcą. Serdeczne podziękowania
składamy pani Siepce, która
zasponsorowała nam słodką marchewkę. |
GALERIA ZDJĘĆ |
Redakcja:
mgr Agnieszka Majda |
|
|
|
|